Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Versace for H&M!


Αυτή τη φορά, η γνωστή αλυσίδα ρούχων, συνεργάζεται με τον μεγάλο οίκο, Versace, για τη δημιουργία μιας iconic συλλογής, που θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στα H&M! , Η συλλεκτική συλλογή, η οποία είναι σχεδιασμένη, από την creative director του οίκου, Donatella Versace, θα είναι μια αναδρομή στην ιστορία του οίκου Versace και θα περιλαμβάνει μοναδικά κομμάτια σε ρούχα και είδη σπιτιού. Η συλλογή, αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε περισσότερα από 300 καταστήματα H&M, ανά τον κόσμο, καθώς επίσης και online από τις 17 Νοεμβρίου 2011.

Pic of the Day

Liv Tyler at the premiere of The Ledge, she arrived up in a cobalt blue sheath by Stella McCartney.


Galliano blames actions on his 'triple addiction'


Όπως ήταν αναμενόμενο, χθες, ημέρα Τετάρτη, o John Galliano πήρε το δρόμο για το Δικαστικό Μέγαρο του Παρισιού για την δίκη της πολύκροτης υπόθεσης κατηγοριών εναντίον του για ρατσιστικά σχόλια. Παρακάτω θα διαβάσετε τα όσα ειπώθηκαν στη δικαστική αίθουσα από τον Galliano.
Τη πρώτη φορά που κλήθηκε στο εδώλιο είπε: ότι δεν θυμάται τίποτα από το παραλήρημα του που κράτησε 45 λεπτά, επίσης λέει ότι είναι εξαρτημένος, ο εθισμός του στο αλκοόλ ξεκίνησε επειδή η δουλειά του στον οίκο Dior πήγαινε εξαιρετικά καλά, μετά από κάθε μεγάλη επιτυχία του με τον οίκο, κατέρρεε, και ανακάλυψε ότι το αλκοόλ τον βοηθούσε. Την εποχή της οικονομικής κρίσης (το 2008), είπε ότι ένιωθε σαν να έχει δύο παιδιά. Το ένα ήταν ο οίκος Dior, και το άλλο ο οίκος Galliano. Ο Dior από μόνος του απαιτούσε πολλή δουλειά, και δεν ήθελε να χάσει τον Galliano. Εκείνη την περίοδο, συνέχισε, ότι για να επιβιώσει ο οίκος Galliano, συναντήθηκε με πολλούς επιχειρηματίες και υπέγραψε πολλά συμβόλαια, με όρους να επεκτείνει τις συλλογές του οίκου σε αντρικά και γυναικεία ρούχα, καθώς και να δημιουργήσει παιδικές σειρές, παπούτσια για αγόρια και κορίτσια, αρώματα, κοσμήματα, beachwear, εσώρουχα. Ο όγκος δουλειάς, και συνεπώς η πίεση, αυξήθηκε κατακόρυφα. Επίσης ανέφερε ότι έχασε τον φίλο του Stephen, που πάντα τον προστάτευε και ότι μετά από αυτό ήρθε και ο θάνατος του πατέρα του τον έκανε να στραφεί σε υπνωτικά χάπια, επειδή δεν είχε το χρόνο να τον θρηνήσει. Παραδέχτηκε ακόμα ότι βρίσκονται σε άρνηση και ότι είναι ακόμα σε ανάρρωση, αλλά αισθάνεται πολύ καλύτερα.
Λίγο αργότερα προβλήθηκε το βίντεο "I Love Hitler" και μετά την προβολή, ο Galliano κλήθηκε ξανά στο εδώλιο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα σχόλιά του στο βίντεο, δεν αποτελούν πεποιθήσεις του. «Βλέπω έναν άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια. Είναι το προσωπείο του John Galliano. Βλέπω έναν άνθρωπο που η πίεση τον έχει εξωθήσει στα άκρα. Κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, που είναι ευάλωτος. Αυτά δεν είναι τα συναισθήματα του John Galliano». «Όλη μου τη ζωή αγωνίστηκα ενάντια στις προκαταλήψεις, θύμα των οποίων έχω υπάρξει και ο ίδιος. Ποτέ δεν υιοθέτησα αυτές τις απόψεις, για τις οποίες κατηγορούμαι σήμερα, ούτε μπορώ να αναγνωρίσω αυτό τον άντρα στο βίντεο, δεν τον γνωρίζω. Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ο John Galliano». Ο σχεδιαστής συμπλήρωσε ακόμα: «Δεν έχω μνήμες από τα συμβάντα. Διάβασα για αυτά μετά. Το μόνο που χρειάζεται για να καταλάβετε ότι δεν υιοθετώ αυτές τις απόψεις, είναι να κοιτάξετε το έργο μου». «Ζητώ συγνώμη για την θλίψη που προκάλεσε όλη αυτή η υπόθεση».
Την τρίτη –και τελευταία- φορά που κλήθηκε ο σχεδιαστής στο εδώλιο, υποστήριξε ότι, αυτή τη στιγμή, είναι άνεργος και ότι κάνει καθημερινά συνεδρίες για να ξεπεράσει τις εξαρτήσεις του. Όταν ο δικαστής ζήτησε από τον Galliano να μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους τις σκέψεις του για την υπόθεση, ο σχεδιαστής είπε ότι, αν κανείς κοιτάξει το έργο του, κατανοεί ότι ο ίδιος αποδέχεται κάθε θρήσκευμα και τιμάει την πολιτιστική πολυμορφία. «Έχω πάθος για τη διαφορετικότητα και ταξιδεύω συχνά στον κόσμο, όχι μόνο ως τουρίστας, αλλά και για να κατανοήσω την διαφορετικότητα των πολιτισμών. Έχω ζήσει με την φυλή των Μασάι στην Αφρική», είπε.

Alexander McQueen, Resort 2012

Η συλλογή Resort της Sarah Burton, για τον οίκου Alexander McQueen έχει κάτι το ρομαντικό, το βασιλικό, αλλά και κάτι ίσως από πόλεμο. Είναι μια πολύ όμορφη collection, από φίνα υφάσματα, όπως η δαντέλα και με χαρακτηριστικό της, τις δημιουργίες με ψηλή μέση, στολισμένη με μια όμορφη φαρδιά δερμάτινη ζώνη.